İKNA BİLİMİ

Brain NoroSn. Dr. Kıvılcım Kayabalı‘ndan almış olduğum İkna Bilimi eğitiminden öğrendiklerimi, Bu yazımda anlatacağım. Bu vesile ile kendisine bir kez daha teşekkür ederim. Brain NoroSn. Dr. Kıvılcım Kayabalı‘ndan almış olduğum İkna Bilimi eğitiminden öğrendiklerimi, Bu yazımda anlatacağım. Bu vesile ile kendisine bir kez daha teşekkür ederim.
Beynin yapısında genetik çok önemli genler aktif olmayabilir. Bu önemli bir durum, geçmişte genlerinizden biri sizden farklı bir özellikte olmuş olabilir, sizde bunu taşıyorsunuzudur ama o genler aktif değilse muhtemelen o özellikleri göstermiyorsunuz. Örneğin genlerinizi taşıyan çok agresif, seri katil biri bulunuyorsa siz ise gayet uysal ve uyyumluysanız bu sizi uysal ve uyumlu yapmaz. Bir vesile ile uyuyan genler yada aktif olmayan genler harekete geçerse sizinde agresif ve farklı özellikte olma ihtimalinizi canlandırmış olur. Harekete geçme durumu kaza ile yada farklı bir etkileşim ile oluşuyor olabilir, durup duruken aktif olmayan genler biranda harekete geçmez. En azından şimdiye kadar geçtiği gözlenmemiştir. Beynin yapısında genetik çok önemli genler aktif olmayabilir. Bu önemli bir durum, geçmişte genlerinizden biri sizden farklı bir özellikte olmuş olabilir, sizde bunu taşıyorsunuzudur ama o genler aktif değilse muhtemelen o özellikleri göstermiyorsunuz. Örneğin genlerinizi taşıyan çok agresif, seri katil biri bulunuyorsa siz ise gayet uysal ve uyyumluysanız bu sizi uysal ve uyumlu yapmaz. Bir vesile ile uyuyan genler yada aktif olmayan genler harekete geçerse sizinde agresif ve farklı özellikte olma ihtimalinizi canlandırmış olur. Harekete geçme durumu kaza ile yada farklı bir etkileşim ile oluşuyor olabilir, durup duruken aktif olmayan genler biranda harekete geçmez. En azından şimdiye kadar geçtiği gözlenmemiştir.
BEYNİMİZİ TANIYALIM BEYNİMİZİ TANIYALIM
Brain Yeni Beyin ve Eski Beyin olmak üzere iki farklı kıyaslama mümkün, Brain Yeni Beyin ve Eski Beyin olmak üzere iki farklı kıyaslama mümkün,
Yeni Beyin –> 500 milyon yaşında, hızlı ama sınırlı, şimdide, bilinçsiz Yeni Beyin –> 500 milyon yaşında, hızlı ama sınırlı, şimdide, bilinçsiz
İlkel Beyin –> 3.4 milyar yaşında, yavaş ama akıllı, geçmiş-şimdi-gelecekte,bilinçsiz İlkel Beyin –> 3.4 milyar yaşında, yavaş ama akıllı, geçmiş-şimdi-gelecekte,bilinçsiz
şeklinde kıyasmala yapmamız mümkündür. İlkel beyin her zaman kazanır. Rasyonel karar diye birşey yoktur.Psikolojide, canlıların hareketlerinin ardında yatan nedenlerin 4 F ile açıklanabileceğini söyleyen kural: feeding, fleeing, fighting, funning diyelim (bu aslında cinsellik) Bu 4F in ana nedeni FEAR yani korku kaynaklıdır. Korku olmazsa bunların hiçbiri olmayacaktır.

Siz olgusunu oluşturun. Bu çok önemli bir durumdur, sıradan bir an hayal edin ve bir alışverişte müşteri temsilcisinin sen dediğini ve siz dediğini? Hangisini size karşı kullanmasını isterdiniz?

Etki oluşturmak istiyorsanız zıt resimlerin yan yana getirmeniz gerekiyor, zıt resimler biri aşağıda biri yukarıda etkiyi maksimuma çıkarmaktadır. Anlaşılabilir olmakta çok çok önemlidir. Birşeyi süslü karmaşık, dağınık anlatmaktansa basit, bir cümle ile sade en doğal haliyle söylemek anlatmak çok daha etkili olacaktır.
Beyinde 86 Milyar Nöron bulunuyor ve 10.000 nöron heran birbiri ile etkileşim halinde. Aynı nöron grupları aynı olaylar,tekrarlı olaylar karşısında aynı etkileşimi gösteriyor. Yani öbek öbek olan nöron grupları var, ve bazı hareketleri olayları ezberlemiş sürekli o olayları tekrarlıyor. Yani Nöronlar otomatize edilmiş haldeler. Hafıza bunlardan oluşuyor.

Beyin hakkında bir kaç küçük detay daha vermek istiyorum. Beyin Vücudun %2 sini oluşturuyor. ve oksijenin %20 sini tüketiyor. %20, Vücudun sadece%2 sini oluşturuyor ama tükettiğimiz osijenin 1/5 ini tüketiyor olaya bakarmısınız?

İLETİŞİM EĞRİSİ
Dinleme Eğrisi

Parabol eğrisinin yukarıya çekilmesi ancak Dikkat Çekin- Mesajlar verin Katılımcıları sürekli eğrinin içerisine dahil edin bu sayede aşağıdaki gibi İletişim Dikkat eğrisi oluşturabileceksiniz.

Dikkat Arttırma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!